Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.12.20

Áfonyás-narancsos vaj

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
4 dkg aszalt áfonya
1 narancs reszelt héja

az áfonyát kisebb darabokra aprítjuk, majd egy tálban, egy villa vagy fakanál segítségével összekeverjük a szobahőmérsékletű (puha) vajjal és a reszelt narancshéjjal. 
folpackba csomagolva tetszőleges formát adunk neki (lehet hagyományos téglalap vagy henger is) és hűtőben lehűtjük. 
ajándékozáshoz zsírpapírba csomagoljuk és szalaggal átkötjük.

nagyszerű kaláccsal vagy brióssal, de kenyérre kenve is finom reggeli lehet.

TIPP:
ha nem akarunk foglalkozni a formázással, akkor tehetjük egy laposabb üvegbe is, amiből majd könnyen lehet kenni az ízesített vajunkat.

1-nov-25--2012_26.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.