Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.12.22

Áfonyás-tonkababos fehércsoki trüffel

Hozzávalók:
30 dkg fehér csoki
1 dl tejszín
1 db tonkabab
kb. 5 dkg aszalt áfonya
darált mandula, darált dió, dekor cukor stb a díszítéshez

a fehércsokit kis darabokra tördeljük. az áfonyát egészen apróra vágjuk.
a tejszínt felmelegítjük és belereszeljük a tonkababot. ráöntjük a fehércsokira és addig kevergetjük, amíg az fel nem olvad és szép egynemű masszát kapunk. hozzáadjuk az áfonyát is, majd egy nagyobb, lapos műanyag tálba öntjük. legalább 3-4 órán át hűtjük.
kis tányérkákon előkészítjük a díszítéshez szánt hozzávalókat.
ha teljesen megszilárdult a trüffel, kiskanálnyi darabokat veszünk ki a belőle és golyót formálunk. ezeket a golyókat meghempergetjük a különböző díszítő anyagokban.
kis trüffel papírkákba ültetjük őket és már csak a csomagolás van hátra.

fehercsoki-truffel_2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.