Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.11.27

Csokoládé likőr

Hozzávalók
(7,5 dl-es üveghez):
3 dl tejszín
2 dl zsíros tej (3,5%)
80 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
50 g nádcukor
1 vanília rúd
2 dl sötét rum

a tejszínt és a tejet a vanília rúd kikapart belsejével felforraljuk, majd félre húzzuk. (tegyük bele a vanília rudat is, amit kiveszünk majd, ha felforrt.) a csokoládét törjük apróra, és a cukorral együtt adjuk a forró tejszínhez. kevergessük, amíg felolvad, majd adjuk hozzá a rumot is.
tiszta üvegbe (vagy több kicsibe) öntjük. hűtőben pár napig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, (közben néhányszor összerázzuk).

csokolade_likor2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.