Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.09

Feketeribizli likőr

Hozzávalók:
60 dkg feketeribizli
6 dl vodka
2 csillagánizs
1 vanília rúd
25 dkg kristálycukor
1,5 dl víz

a gyümölcsöket megmossuk, leszedegetjük a száráról és egy nagy befőttes üvegbe tesszük. kicsit megnyomkodjuk, beletesszük a fűszereket (a vaníliát hosszában félbehasítva) és ráöntjük a vodkát. lezárt üvegben, hűvös helyen hagyjuk állni kb. 4-5 hétig. néhányszor rázzuk fel ez idő alatt.

a több hetes állás után, gézen átszűrjük az italt. a cukorból és a vízből szirupot főzünk és összekeverjük az átszűrt itallal. üvegekbe töltjük és kész is. ha tudunk még várni, akkor adjunk neki 2-3 napot, hogy jobban összeérjenek az ízek. de akár azonnal is fogyasztható.

TIPP:
- használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is hozzá. hagyjuk kiolvadni, majd így keverjük el a vodkával. az sem baj, ha a kiolvadt levet is hozzáöntjük.

cassis2.jpg

cassis3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.