Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.12.11

Forró csoki mix

Hozzávalók:
(2 üveghez)
5 dkg kakaó (jó minőségű!)
10 dkg kristálycukor
1 vanília rúd
1 csipet só
1 tk étkezési keményítő
15 dkg tejpor
5 dkg étcsokoládé

plusz ízlés szerint: fahéj / cayenne bors / kardamom

a csokoládét apróra törjük.
a vanília rúdból kikapargatjuk a magokat és a cukorhoz adjuk, majd összeturmixoljuk. egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a darabokra tört csokoládét is. jól összekeverjük, végül üvegekbe töltjük.
szépen becsomagoljuk és már ajándékozhatjuk is. :)

felhasználás: 2 dl forró tejhez kb. 2-3 tk keveréket adunk.

forrocsoki_mix3.jpg