Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.02.28

Házi granola

Hozzávalók:
15 dkg zabpehely
10 dkg rozspehely
15 dkg magkeverék: mandula, dió, pekándió, stb. vegyesen
1 kk fahéj
kb. 1 dl méz
0,5 dl olaj
10 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, barack, áfonya, stb.) 

a sütőt 160 fokra melegítjük elő. egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral.
egy nagyobb tálban összekeverjük a pelyheket és a magokat. fűszerezzük a fahéjjal.
a mézet folyékonnyá melegítjük, elkeverjük az olajjal, majd az egészet ráöntjük a müzli keverékre. addig keverjük, míg mindent be nem borít az olajos méz.
az egészet a tepsibe terítjük és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
miután kihűlt, hozzáadjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöt, és üvegbe töltjük. száraz, hűvös helyen tároljuk.

jó étvágyat!

granola2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.