Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.12.22

Karácsonyi trüffel

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé (60% feletti kakaótartalommal)
150 ml tejszín
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
3 dkg vaj
3 dkg kandírozott narancshéj
2 dkg aszalt sárgabarack
2 dkg aszalt szilva

kakaópor, csokireszelék, darált mogyoró, darált dió, dekor cukor a díszítéshez

az aszalt gyümölcsöket és a kandírozott narancshéjat nagyon apróra vágjuk.
a csokit kis darabokra tördeljük.
tejszínhez felmelegítjük, majd a csokidarabokra önjük és addig keverjük, amíg fel nem olvad és szép egynemű lesz. hozzáadjuk a fűszert és elkeverjük benne a vajat is. végül mehet hozzá a felaprított aszalt gyümölcs is.
az egészet egy lapos műanyag tálba öntjük. hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, amíg meg nem szilárdul.
ha már jól megdermedt, kis golyókat formázunk belőle és meghempergetjük kakaóban / csokireszelékben / darált mandulában / darált dióban / kókuszreszelékben, tetszés szerint.
kis minyon papírba tesszük a trüffeleket és már csomagolhatjuk is őket.

truffel.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.