Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.20

Mogyorós bonbon

Hozzávalók:
35 dkg tejcsokoládé
1 ek Nutella
1 dl tejszín
0,5 cl Baileys
5-10 dkg mogyoró

a tejcsokit apró darabokra tördeljük és egy kis edényben vízgőz felett megolvasztjuk. pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a Nutellát, a tejszínt és a Baileyst is. az egészet egy lapos műanyagedénybe öntjük és hűtőben legalább 4-5 órán keresztül kihűtjük.
a mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. ha kihűlt, egészen apróra törjük. (legjobb egy elektromos aprítót használni ehhez.)
a megszilárdult csokimasszából ki golyókat formázunk és beleforgatjuk az aprított mogyoróba.

kis bonbonos papírokba tesszük és fém- vagy papírdobozkákba csomagolva kész is az ajándék.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.