Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.20

Narancslikőrös-fehércsokis trüffel

Hozzávalók:
35 dkg fehércsokoládé
1 dl tejszín
5 cl narancslikőr
1 narancs reszelt héja
10 dkg kristálycukor

a fehércsokit apró darabokra tördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk. várunk, amíg hűl egy kicsit (kb. szobahőmérsékletűre) és hozzáadjuk a tejszínt, valamint a narancslikőrt és a reszelt narancs héjat is. az egészet jól elkeverjük, egy lapos műanyag edénybe öntjük, majd hűtőben 4-5 órán keresztül hűtjük.
közben a cukrot egy edényben karamellizáljuk, és vékony rétegben egy sütőpapírral borított tálcára csorgatjuk. megvárjuk, amíg megszilárdul és pl. egy húsklopfolóval apró darabokra törjük. 
a kihűlt fehércsokiból kis golyókat formálunk és beleforgatjuk a karamellszilánkokba.

ezután már csak a csomagolás következik. :)

Kép

 

Ingredients:
350 g white chocolate
1 dl heavy cream
5 cl Cointreau
1 orange peel (grated)
100 g sugar

1. melt the white chocolate over a double boiler or in the microwave 
2. pour the heavy cream into the melted chocolate
3. add Cointreau and grated orange peel
4. mix them together, pour into a flat plastic bowl and refrigerate for about 4-5 hours
5. when it is hard enough form small balls
6. caramelize the sugar in a small pan, pour it on parchment paper in a thin layer and crush into small pieces when it is cooled down
7. roll the chocolate balls into this caramel and it's ready to pack :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.