Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.12.20

Rumos trüffel

Hozzávalók:
20 dkg jó minőségű étcsoki
150 ml tejszín
1 vanília rúd
3 dkg vaj
3 ek rum
csokireszelék

a vanília rúdat kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét és a tejszínhez adjuk (a félbevágott vaníliát is beletesszük), és az egészet felforraljuk. 
közben vízgőz felett megolvasztjuk a csokit. majd belekeverjük a vajat. 
ha kihűlt a vaníliás tejszín, kivesszük belőle a vanília rudat, és beleöntjük a csokis masszába. hozzáadjuk a rumot is és az egészet összekeverjük, majd egy lapos tálba/edénybe öntjük. ezután
már mehet is a hűtőbe, ahol hagyjuk egy éjszakán át megszilárdulni.  de ha nem szeretnénk ennyit várakozni, mélyhűtőben elég neki egy óra. :) 
ha már jól megdermedt, kis golyókat formázunk belőle és meghempergetjük kakaóban / csokireszelékben / darált mandulában / darált dióban / kókuszreszelékben, ahogy tetszik.
minyon papírba tesszük a kis golyókat, majd csapatostól dobozkákba sorakoztatjuk őket és már csak az ünnepi csomagolás van hátra...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.