Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.09

Vaníliás-narancsos füge lekvár

Hozzávalók (kb. 10db 2,5dl-es üveghez):
3 kg friss füge
1 kg 3:1-ben befőző cukor
1 dl narancslé
2 rúd vanília

a fügéket mossuk meg, vágjuk le a szárcsonkokat és daraboljuk fel nagyjából egyforma méretűre. (én a nagyobbakat nyolc darabba, a kisebbeket csak negyedbe vágtam.)

a narancslével és a befőző cukorral egy nagy lábasba téve elkezdjük főzni. hozzáadjuk a vaníliarudakból kikapart magocskákat is.

addig főzzük, amíg besűrűsödik. tetszés szerint főzhetjük egészen addig, amíg teljesen szétfőnek a gyümölcsök vagy hagyhatjuk, hogy maradjanak benne darabok.

töltsük sterilizált üvegekbe egészen az üveg tetejéig. zárjuk le kupakkal és fordítsuk fejre kb. 5 percre, majd vissza.

nemcsak kenyérre/kalácsra kenve, de süteményekhez is isteni.

fugelekvar2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.