Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.12.13

Áfonyás-csokoládés sütemény

Hozzávalók:
18 dkg nádcukor
18 dkg puha vaj
3 egész tojás
14 dkg liszt
10 dkg darált mandula vagy mandula liszt
1/2 kk sütőpor
5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
1 dl tej
10 dkg aszalt áfonya
kb. 0,5 dl konyak

díszítéshez:
1 dl tejszín
14 dkg tejcsokoládé
pisztácia, fehér csoki darabok

locsoljuk a konyakot az áfonyára és hagyjuk állni 1-2 órát.
melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
egy tálban keverjük össze a lisztet, a darált mandulát, a sütőport és a kakaót.
robotgép segítségével keverjük addig a vajat és a cukrot, amíg szép egynemű nem lesz, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. (mindent tojást keverjünk jól el.) keverjük hozzá a kakaós keveréket és a tejet is. végül mehet bele az áztatott áfonya is.
az egész masszát a sütőformába önjük és 45-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
ha kész, hagyjuk pár percig hűlni a formában, majd sütőrácsra téve teljesen hűtsük ki.
a mázhoz melegítsük fel a tejszínt és olvasszuk meg benne a darabokra vágott tejcsokoládét. öntsük a már kihűlt süteményünk tetejére és díszítsük még a tetejét - tetszőlegesen - vágott pisztáciával, fehér csoki darabokkal.

jó étvágyat!

afonyas-csokis2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.