Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.09.01

Áfonyás krémszelet

Hozzávalók:
1 csomag vajas tészta
4 dl tej
1 dl tejszín
3 db tojás
7,5 dkg liszt
15 dkg cukor
1 rúd vanília
csipet só
kb. 15 dkg áfonya

a sütőt 180 fokra melegítjük. a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, (ha már eleve olyat veszünk, ami ki van nyújtva, még egyszerűbb a dolgunk.) egy tepsibe fektetjük és egy másik tepsivel, vagy sütőlappal leszorítva kb. 10 percig sütjük. ezután levesszük róla a "leszorító" tepsit és még 2 percig aranybarnára sütjük. (azért kell leszorítani, hogy ne emelkedjen meg.)
elkészítjük a krémet: a tejszínt és a tej 3/4-ét a vanília rúd kikapart belsejével, valamint a cukor felével együtt egy lábasban felforraljuk. közben a maradék tejet a tojások sárgájával és a liszttel simává keverjük. a tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük és ha már kezd összeállni a hab a maradék cukrot is hozzáadjuk, és kemény habbá verjük.
a forró vaníliás tejet kis adagokban, gyors keverés mellett a tojásos keverékhez adjuk, majd az egészet visszaöntjük a lábasba és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. a tojásfehérje habot a még meleg krémhez keverjük.
ezután a krémet a tésztára kenjük és hűtőben hagyjuk megdermedni.
végül tetszés szerinti nagyságú téglalapokra vágjuk és mindegyik szelet tetejére áfonyákat teszünk.

jó étvágyat!

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.