Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.07

Almás-körtés tiramisu

Hozzávalók (6db kb. 2 dl-es pohárhoz/tálkához):
2 db alma
3 db körte
1 kk fahéj
1 kk őrölt kardamom (elhagyható)
3 db tojás szétválasztva
3 ek kristálycukor
25 dkg (Philadelphia) krémsajt
1 vanília rúd
kb. 12-14 db baba piskóta
1-2 dl almalé
1-2 ek calvados (elhagyható)

a gyümölcsöket meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy kis lábasban kb. 0,5 dl víz hozzáadásával, a fahéjjal és a kardamommal együtt puhára főzzük. hagyjuk kihűlni.
a tojásokat szétválasztjuk. a fehérjét 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük. a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd  hozzákeverjük a vanília rúd kikapart belsejét és a krémsajtot. óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is.
egy lapos tálba öntjük az almalevet és a calvadost, majd ebbe márjuk bele a babapiskótákat.
minden pohár aljára teszünk egy beáztatott és kisebb darabokra tört babapiskótát. erre halmozunk a fűszeres gyümölcsökből, majd a vaníliás krémsajtból. végül jöhet még egy-egy sor mindhárom rétegből. (a pohár nagyságától függően.)
hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
tetejét díszíthetjük vágott natúr pisztáciával/dióval vagy pirított mandulaforgácsokkal és almaszeletekkel.

TIPP:
- a gyümölcsökhöz érettségük és ízlésünk szerint tehetünk még cukrot is - én túlérett körtéket és édes almát használtam, így nekem nem kellett már hozzá plusz édesítő 
- a megpárolt gyümölcsöket pépesíthetjük is
- a legjobb frissen préselt almalevet használni a babapiskóták áztatásához

jó étvágyat!

almas_kortes_tiramisu2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.