Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.25

Almás palacsinta

Hozzávalók:
kb. 25 dkg alma
1/2 citrom
2 egész tojás
4 dkg kristálycukor
1,5 dl tej
1 csipetnyi só
1/2 vanília rúd
10 dkg liszt
1/2 kk sütőpor
kevés vaj a sütéshez

tálaláshoz:
karamelizált alma:
1 db alma
3 ek kristálycukor
3 dkg vaj
fahéjas mascarpone hab:
10 dkg mascarpone
1 tk porcukor
1 kk őrölt fahéj
3 ek tejszínhab

az almákat meghámozzuk és lereszeljük. hozzáreszeljük a fél citrom héját és meglocsoljuk annak kifacsart levével.
a tojásokat ketté választjuk. a tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. egy másik tálban a tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a tejjel, a vanília kikapart belsejével, a sütőporral  és a liszttel. hozzáadjuk a reszelt almát és végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
egy serpenyőben kevés vajat hevítünk és kis halmokban kisütjük az almás masszát.
tálaláshoz adhatunk mellé karamellizált almát és fahéjas mascarpone habot.
az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát és kis kockákra vágjuk. egy serpenyőben megkaramellizáljuk a cukrot. amikor már szép aranybarna hozzáadjuk az almakockákat és a vajat is. pár percig pároljuk.
közben a marcarponét kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk.

jó étvágyat!

almas_palacsinta2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

anna.somlai@gmail.com

Anna, 2015.01.25 17:28

Ez istenien néz ki! Mekkora adag lesz ez Gabó, hány darab? köszi!

Re: anna.somlai@gmail.com

Gabó, 2015.01.25 17:50

szia Anna,
20 darab kb. 5-6cm átmérőjű palacsinta lesz belőle.

Re: Re: anna.somlai@gmail.com

Gabó, 2015.01.25 20:22

itt is pontosítok: megmértem a palacsintákat és inkább 8-9cm átmérőjűek. szóval ezzel a mérettel lett 20 db :)