Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.01.14

Almás-pekándiós kuglóf

Hozzávalók:
3 nagyobb alma
citromlé
15 dkg pekándió
45 dkg liszt
1, 5 tk fahéj
1 tk só
1 tk sütőpor
30 dkg cukor
3 tojás
3,5 dl olaj
1 ek vanília kivonat v. 1/2 rúd vanília kikapart belseje

az almákat megpucoljuk, kicsumázzuk és kis kockákra daraboljuk. citromlével locsoljuk meg, hogy ne barnuljanak meg.
a pekándiót kisebb darabokra aprítjuk.
a sütőt melegítsük elő 170 fokra.
egy tálban összekeverjük a lisztet a fahéjjal, a sóval és a sütőporral.
egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, ízesítjük a vaníliával és hozzáadjuk az olajat. belekeverjük a lisztes keveréket, majd az alma darabokat és a pekándiót is.
öntsük a tésztát szilikon kuglóf formába és süssük 45-50 percig. (vagy tűpróbáig.)

TIPP:
- ha nincs szilikon formánk, akkor vajazzuk és lisztezzük ki a formát, amiben sütjük a tésztát

jó étvágyat!

almas_kuglof_m.jpg


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.