Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.28

Aszaltszilvás-diós szelet

Hozzávalók:
12 dkg aszalt szilva
8 dkg tisztított dió
12,5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
3 tojás
17,5 dkg barna cukor
1 cs vaníliás cukor
12,5 dkg liszt
1/2 tk sütőpor

a diót és az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk.
a csokoládét darabokra tördeljük és gőz fölött a vajjal együtt megolvasztjuk. majd hagyjuk kihűlni.
egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és a a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. hozzáadjuk a kihűlt csokoládét. a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd beleforgatjuk a diót és az aszalt szilva darabokat. végül ezt az egészet a csokis keverékhez adjuk.
a kész masszát a tepsibe simítjuk és kb. 35-40 perc alatt (illetve tűpróbáig) készre sütjük. ekkor a süti belseje omlósan puha, a teteje pedig ropogós lesz. hagyjuk 5 percig a tepsiben hűlni, majd sütőrácsra helyezve hadd hűljön ki teljesen.
tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

jó étvágyat!

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.