Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.08.06

Baracktorta

Hozzávalók
10 dkg liszt 
2 ek tejföl 
6 dkg vaj 
és egy kevés a forma kikenéséhez + 1ek (a karamellhez) 
3 őszibarack 
3-4 ek baracklekvár 
5 dkg mandulaforgács 
3 ek cukor

a lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal és a tejföllel. cipót formálunk a tésztából és tiszta konyharuhával letakarva legalább 45 percig hűvös helyen pihentetjük. 
közben megtisztítjuk a barackot és vékony szeletekre vágjuk. 
egy piteformát kivajazunk és egy kis nyújtás után szépen, egyenletesen ellapogatjuk benne a tésztánkat úgy, hogy egy kis pereme is legyen. villával megszúrkáljuk, sütőpapírt és szárazbabot teszünk rá és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig "vakon" sütjük. ne ijedjünk meg, ha "sápadt" marad a tészta. ez ilyen. 
ha kicsit hűlt a tészta, jó sűrűn kirakjuk a barackszeletekkel. a baracklekvárt egy kis lábosban felmelegítjük, hogy folyós legyen és egyenletesen a barackokra öntjük. majd visszatesszük a sütőbe és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. 
ezalatt a cukrot egy kávéskanál vajjal felolvasztjuk egy lábosban és beleszórjuk a mandulaforgácsokat is. vigyázzunk arra, nehogy megégessük a cukrot, éppen csak kapjon egy kis színt! 
ha a torta megsült, még melegen ráöntjük a mandulás karamellt. 
tálaláskor adhatunk hozzá egy gombóc vanília fagyit is.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.