Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.07.03

Barnakenyér fagylalt

Hozzávalók
10 dkg barna kenyér (morzsa) 
5 dkg barna cukor 
3 dl habtejszín 
1,5 dl főzőtejszín 
1 ek rum 
3 dkg porcukor

melegítsük elő a sütőt 200 fokra. a barna kenyeret morzsoljuk egy sütőlapra és szórjuk rá a barna cukrot is. terítsük szét egyenletesen és süssük a sütőben kb. 10 percig. várjuk meg míg kihűl, és morzsoljuk szét az ujjainkkal. verjük fel együtt a kétféle tejszínt. nem kell, hogy kőkemény legyen, szép krémes állagot kapjunk. keverjük hozzájuk a rumot és a porcukrot is, majd fagyasszuk le 2 órára. ha már egy kicsit megfagyott vegyük ki és egy keverőtálban verjük simára. keverjük hozzá a cukros kenyérmorzsát és fagyasszuk le újra. 
tálaláskot szórjuk meg csokireszelékkel.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gabokonyha@gmail.com

Gabó, 2010.10.13 20:51

háát esetleg lehet róla szó :)))

Pécs

Réka, 2010.10.11 15:05

A neve keltette képzet ellenére isteni finomságról van szó. Tényleg ... kóstoltam már, és ennék még egyszer-kétszer ... pl a közeljövőben :))) (minden célzás nélkül persze).