Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.02

Bodzás sajttorta eperrel

Hozzávalók (3db 250 ml-es pohárhoz):
40 dkg eper + néhány szem a tetejére
2-3 ek agavé szirup vagy méz
1/2 citrom reszelt héja és leve
1/2 rúd vanília kikapart magjai
10 dkg (zab)keksz
4 dkg olvasztott vaj
25 dkg krémsajt (Philadelphia)
kb. 6-8 ek bozdaszörp
1 dl tejszín
2 ek kristánycukor

a citrom héját reszeljük le és tegyük félre.
az epret megtisztítjuk és megmossuk. kisebb darabokra vágjuk, majd az agavé sziruppal, a citrom levével és a vaníliával együtt, egy kis lábasban 15-20 perc alatt sűrűre főzzük.
a kekszet összetörjük vagy robotgépben ledaráljuk. hozzákeverjük az olasztott vajat.
a tejszínhez adjuk a cukrot és kemény habbá verjük. a krémsajtot krémesre keverjük a bodzaszörppel és a korábban félretett citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.
az összeállítás: a poharak aljára teszünk 1-2 kanálnyi kekszet, rákanalazzunk egy adag bodzás krémsajtot, majd jöhet rá egy réteg eper. az egészet még egyszer megismételjük, amíg a pohár tele nem lesz.
hűtőben fél óráig hagyjuk összeérni az ízeket. tálaláskor díszítsük a tetjét még néhány szem eperrel, esetleg mentalevéllel.

TIPP:
- mivel nagyon sokféle bodzaszörp létezik, az édességétől, illetve az ízlésünktől függően adadoljuk a krémsajthoz - szóval kóstolgassunk sokat :) (én házi szörppel készítettem, amiből 8 ek-t adagoltam bele és nem kellett már hozzá semmilyen más édesítő)
- használhatunk hozzá bármilyen édes kekszet
- az 'eperszósz' akkor lesz jó, ha már sziruposra sűrűsödött, majdnem dzsem állaga van. de készíthetjük hígabb változatban is, akár átpasszírozva, hogy szép egynemű legyen.

jó étvágyat!

 

1-jun-1--2014_2.jpg

 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.