Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.11.20

Citromhab lime virággal

Hozzávalók:
Krémhez (4 adag):
1 db citrom
2 ek cukor
0,5 dl fehér bor
citromfű
2,5 dl tejszín 

Kekszhez:
1 db tojásfehérje
5 dkg cukor
2 dkg liszt
1 db lime
csipetnyi só

4-5 levél citromfüvet áztassunk a borba 10 percre, majd vegyük ki belőle. reszeljük le a citrom héját és facsarjuk ki a levét.
keverjük össze a citromlevet a cukorral, a borral és a citrom reszelt héjával, majd lassú tűzön forraljuk, amíg egy szirupot kapunk.
verjük fel a tejszínt félkeményre, majd csorgassuk hozzá a szirupot  és  így verjük kemény habbá. ha kész kanalazzuk poharakba és  tegyük hűtőbe legalább fél órára.

közben elkészíthetjük a lime virágokat. a  sütőt melegítsük elő 200 fokra. a tojásfehérjét verjük fel a cukorral és egy csipet sóval. adjuk a habhoz a lisztet és reszeljük bele a lime héját.
a tepsibe tegyünk sütőpapírt és egy nyomózsák segítségével (vagy egyszerűen használhatunk egy nylon zacskót, aminek a végét kivágjuk) formázzunk virágokat a papírra. kb 4-5 perc alatt megsütjük, majd egy rácsra téve hagyjuk kihűlni. (csak akkor szedjük le a sütőpapírról, ha kihűlt, és óvatosan, mert nagyon törékenyek!)

tálaláskor a habot díszíthetjük 1-1 citromfű levéllel, és kínáljunk mellé a lime virágokból.

jó étvágyat!

citromhab4.jpg