Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.04.05

Citromos sütemény málnával

Hozzávalók:
6 tojásfehérje
18 dkg kristálycukor
2 citrom reszelt héja és leve
12 dkg liszt
kb. 5-6 dkg málna + néhány szem a díszítéshez

A sütőt 160 fokra melegítjük elő.
A tojások fehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kezd habbá alakulni, kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény és fényes habot kapunk. 
Belekeverjük a citromok reszelt héját és a levét is. Majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és végül a málna szemeket is.
A tésztát egy hosszúkás formába öntjük és sütőbe téve kb. 30-40 perc alatt tűpróbáig, azaz készre sütjük.

TIPP:
- Használhatunk fagyasztott málnát is.
- Ha nem szilikon formában sütjük, vajazzuk ki a sütőformát.

citromos_suti4.jpg

citromos_suti2.jpg

citromos_suti3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.