Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.07.28

Citromos túrótorta

Hozzávalók:
20 dkg keksz (nekem a zabkeksz a kedvencem)
10 dkg vaj
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
2,5 dl tej
25 dkg túró
1 citrom
10 dkg cukor
3 dl tejszín
1 cs vaniliás cukor
csipet só

a kekszet összetörjük, a vajat megolvasztjuk, majd a kettőt összevegyítjük. ezt a (homokszerű) masszát egyenletesen egy 26 cm-es piteforma aljára nyomkodjuk. kb. 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. ez lesz a tortánk alapja.
közben elkészítjük a krémet. a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejben és krémmé forraljuk. figyeljünk oda rá, közben kevergessük, mert gyorsan besűrűsödik. hagyjuk hűlni egy kicsit.
a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, belereszeljük a citrom héját (óvatosan, hogy a fehér részek ne kerüljenek bele), és belefacsarjuk a citrom levét is. az egészet jól kikeverjük.
a tejszínt egy csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral habbá verjük.
a túrós keveréket összevegyítjük a kihűlt pudinggal, majd óvatosan a habot is hozzákeverjük. ezt legjobb úgy, hogy először a tejszínhab kb. negyedét bátran, határozott mozdulatokkal összekeverjük a krémmel, majd a többit óvatos mozdulatokkal adjuk hozzá, hogy ne törjön össze nagyon a hab.
vegyük elő a tortaalapot, és egyenletesen oszlassuk el rajta a krémet.
tegyük a süteményt hűtőbe, és 1-2 óra hűtés után már fogyasztható is.
a tetejét díszítsük vékony citromszeletekkel és citromfűvel.

jó étvágyat!

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gabokonyha@gmail.com

Gabó, 2009.08.14 11:19

Kedves Emi,
ez a citromos joghurt nagyon jó ötlet! legközelebb kipróbálom én is. :)

emilia.budai@freemail.hu

Emi, 2009.08.12 20:59

Kedves Gasztro-Gabó,
így nyáron igazi felüdülés ez a torta. Egy gond van vele : pillanatok alatt elfogy:)
Emelve a zamatát kiegészítettem egy doboz citromos joghurttal. puszi