Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.17

Csokis-cseresznyés pite

Hozzávalók:
6
0 dkg cseresznye
5-6 dkg étcsokoládé
6 dkg kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg liszt
4 egész tojás
15 dkg ná
dcukor
15 dkg puha vaj
1/2 vanília kikapart magja vagy 1 kk vaníliakivonat
csipetnyi só

a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. az étcsokit kis darabokra törjük. 
egy kb. 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. a sütőt 160 fokra melegítjük elő.
a kakaót összekeverjük a liszttel.
a tojásokat szétválasztjuk. a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük.
egy másik tálban habosra keverjük a vajat a nádcukorral és a vaníliával, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd a kakaós lisztes keveréket is.
a masszát egyenletesen belesimítjuk az előkészített tepsibe. rászórjuk a feldarabolt gyümölcsöket és a csokoládé darabokat.
kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

jó étvágyat!

 

csokis_cseresznyes2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.