Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.09

Csokis-diós kocka

Hozzávalók:
18 dkg étcsokoládé (magas, min.60% kakaótartalommal)
17,5 dkg puha vaj
12,5 dkg barnacukor
20 dkg darált dió
4 tojás
csipetnyi só

tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
4 dkg vaj

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
A csokoládét kis darabokra törjük és gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.
A vajat a cukorral együtt habosra keverjük és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Mehet hozzá az olvasztott csoki, végül a darált dió.
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a csokis masszába.
A keveréket a sütőformába öntjük és kb. 30-40 percig sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, utánna vegyük csak ki a formából. Rácsra téve hűtsük ki teljesen.
A csokimázhoz forrósítsuk fel a tejszínt és keverjük el benne az apróra tördelt csokoládét, majd a vajat is.
Vágjuk kockákra a sütit és öntsük rá a csokimázat. Tegyünk egy-egy szem diót/pekándiót mindegyik tetejére. 

TIPP:
- A mázzal bevonáskor tegyük a sütiket egy rácsra és rakjunk alá egy tálcát, így a lecsöppenő csokit is felfoghatjuk.

Jó étvágyat!

csokis-dios_kocka3.jpg

csokis-dios_kocka2.jpg


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.