Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.10.17

Csokis mazsis felfújt

 

Kép

Hozzávalók:
2 dl tej
2 dl tejszín
1 kalács
2 tojás
étcsoki
mazsola
baracklekvár
vaj
cukor

először a sütőt előmelegítjük 200 fokra. 
a mazsolákat ízlés szerint be lehet áztatni egy kis rumba. a csokit pedig apró darabkákra tördeljük. egy hosszúkás (püspökkenyér) sütőformát kikenünk vajjal.
a tojásokat felverjük, és összekeverjük a tejjel és a tejszínnel. (ezt már nem kell felverni, csak legyen egynemű.) a kalácsot felszeleteljük. (a legjobb egy kicsit szikkadt kalácsot használni a felfújthoz.) a szeleteket belemártogatjuk a tojásos keverékbe és szép sorban belefektetjük a kikent sütőformába. ha egy sor megvan, akkor jöhetnek rá az ízesítők: csoki darabkák, mazsola, egy-egy pötty baracklekvár. ezeket tetszés szerinti mennyiségben elrendezgetjük az áztatott kalács szeleteken, majd jöhet egy újabb sor kalács. így rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogy, vagy be nem telik a sütőforma. ha még maradt a tojásos keverékből, a végén rá lehet önteni a rétegek tetejére.
betesszük a sütőbe és kb. 10-15 percig sütjük. a sütés utolsó perceiben még szórhatunk a tetejére egy kis cukrot, így az karamellizálódik, amíg elkészül a felfújt.
az ízesítőket tetszés szerint variálhatjuk. kerülhet bele barack/meggy befőtt, aszalt gyümölcsök, nutella, stb.

jó étvágyat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.