Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.12.19

Csokoládé mousse torta

Please scroll down for English version

Hozzávalók (20cm-es formához):
piskóta:
3 nagy tojás szétválasztva
6 dkg kristálycukor
4 dkg liszt
2 dkg kakaópor

krém:
30 dkg étcsokoládé (40-50% kakaótartalommal)
4,5 dl tejszín

tetejére:
kakaópor
csoki forgács
málna

a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
egy 20 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral vagy vékonyan vajazzuk és lisztezzük ki.
a tojásokat válasszuk ketté. a fehérjéket egy csipetnyi sóval verjük habbá. a tojások sárgáját a cukorral együtt keverjük fehéredésig. széles, nagy mozdulatokkal forgassuk bele a tojásfehérje habot. szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport, majd ezt is óvatos mozdulatokkal keverjük el benne.
öntsük a masszát az előkészített formába és süssük készre 12-15 perc alatt, illetve tűpróbáig. a sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd vegyük le róla a sütőpapírt.
a csokoládét tördeljük kis darabokra és vízfürdő felett olvasszuk fel. hagyjuk kicsit hűlni. közben a tejszínhabot verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele az olvasztott csokit.
a torta összeállításához a piskóta köré tegyünk egy magasabb falu tortakarikát vagy vissza is tehetjük a sütőformába, ha magas a pereme (lényeg, hogy a krémet rá tudjuk tenni és megtartsa). oszlassuk el a csokis habot a piskótán egyenletesen. az elkészült tortát tegyük hűtőbe legalább 4 órára vagy akár egy egész éjszakára.
tetejét megszórhatjuk kakaóporral, díszíthetjük csoki forgácsokkal, gyümölcs darabokkal. málnával isteni. :)
tálalás előtt legalább félórával vegyük ki a hűtőből.

jó étvágyat!

csoki_mousse_torta2.jpg

Chocolate mousse cake

Ingredients (for 20cm cake size):
sponge cake:
3 large eggs (separated)
60g caster sugar
40g flour
20g unsweetened cocoa powder

mousse:
300g dark chocolate (40-50% cocoa)
450 ml double cream

decoration:
cocoa powder
chocolate grating
raspberry

preheat the owen to 180°C. line the cake pan with baking paper or grease with butter and sprinkle with flour. 
beat the egg whites with a pinch of salt. stir egg yolks with the sugar, whisk them until light and fluffy. gently fold the beaten egg whites in it, then sift the flour and cocoa powder to the mixture. spoon the cake mixture into the prepared cake pan and bake for 12-15 minutes or until a skewer inserted into the centre of the cake comes out clean.
remove the cake from the owen and  allow to rest in the pan. remove from the pan, take off the baking sheet and let it cool down completely on a baking tray.

melt the chocolate in a bowl set over a pan of simmering water. remove the bowl from the heat and allow to cool a bit. whip the cream until soft peeks form, then carefully fold in the melted chocolate until smooth.
place a cake ring around the sponge cake or put it back in the pan. spread the chocolate mousse on top of the sponge. chill in the fridge for a minimum of 4 hours or overnight, until the mousse is firm.

take out from the fridge at least 30 min before serving. decorate with cocoa powder, chocolate grating and raspberries. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.