Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.09.18

Csokoládés palacsintatorta

Hozzávalók
20 dkg liszt 
só 
2,5 dl tej 
4 tojás 
olaj 
1 kg étcsokoládé
750 g tejszín
kb. 30 dkg Nutella 
3 dkg vaj

először elkészítjük a palacsintatésztát: a lisztet a tojásokkal, a tejjel és egy csipet sóval simára dolgozzuk. (ehhez a fent megadott mennyiségek valójában útmutató jellegűek, hiszen szerintem mindenkinek megvan a maga jól bevált palacsinta receptje. :) ) a masszából legalább 16 palacsintát kisütünk és következhet a krém. 
600g tejszínt felforralunk és feldarabolunk 90dkg étcsokit. ha a tejszín felforrt, félrehúzzuk a tűzről és apránként megolvasztjuk benne a csokit és a nutellát is. (szükség esetén visszatehetjük a tűzhelyre.) 
előveszünk egy tortakarimát, hogy szépen helyén tartsa majd a palacsinta tornyot, és elkezdjük rétegezni benne a palacsintát és a csokikrémet. figyeljük, hogy a legtetejére még kerüljön a krémből! ha ez kész, betesszük a hűtőbe és kb.4 órán keresztül dermesztjük. 
a maradék étcsokit a maradék tejszínnel és a vajjal kevergetve addig hevítjük, amíg megolvad. egy kicsit hagyjuk hűlni. a palacsintatortáról eltávolítjuk a karimát, és szép egyenletesen bevonjuk a csokimázzal, majd ismét hűtőbe tesszük. 
díszíthetjük apróra vágott mogyoróval, mandulával, amit még a csokimáz megszilárdulása előtt rászórunk a torta tetejére. tényleg mennyei csokiélmény, de nem fogyókúrázóknak. :)

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.