Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.10.13

Csokoládés süti fűszeres-vörösboros körtével

Hozzávalók
(28x18cm-es tepsihez):
10 dkg étcsokoládé (min. 60%-os kakaótartalommal)
8,5 dkg vaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez
3 egész tojás
8 dkg barna nádcukor
1 csipetnyi só
10 dkg mandulaliszt v. darált mandula
kb. 3 db
fűszeres-vörösboros körte

a csokit és a vajat egy kis lábasba téve, vízgőz felett felolvasztjuk.
a sütőt 180 fokra melegítjük elő. a tepsit kivajazzuk. 
a tojásokat ketté választjuk. a sárgáját a nádcukorral habosra keverjük. hozzáadjuk a felolvadt, langyosra hűtött vajas-csokis keveréket.
a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, hozzákeverjük a tésztához. végül mehet hozzá a mandulaliszt is. az egészet az előkészített tepsibe simítjuk.
a kihűtött és gondosan lecsöpögtetett körtéket félbe vágjuk, kiszedjük a magházát és hosszanti bevágásokkal, úgy, hogy a tetején egy kis részt nem vágunk be, legyezőszerűen felszeleteljük. majd tetszés szerint elhelyezzük őket a tésztán.
kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

TIPP:
- fontos, hogy a vörösborban párolt körték jól le legyenek csöpögtetve, különben eláztatják a tésztát,

jó étvágyat!

csokis-kortes_suti3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.