Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.02.25

Diós-kávés keksz

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
20 dkg dió
20 dkg puha vaj
2 nagy tojás
13 dkg barna cukor
2 ek instant kávé

a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
a liszthez keverjük a sütőport és a sót. a diót felaprítjuk.
a vajat jól kidolgozzuk a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a felvert tojásokat. amikor már egynemű a massza, beletesszük az instant kávét, és azt is eldolgozzuk benne. végül jöhet bele a lisztes keverék és a diódarabok is.
a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és az elkészült tésztából két evőkanál segítségével kis halmokat formázunk rá. maradjon a sütik között legalább 3 cm távolság, mert kicsit megnőnek ám. kb. 12-15 perc alatt készre sülnek. a tepsiből kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni őket.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.