Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.05.18

Eperhabos-mascarpone krémes sütemény

Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
15 dkg mascarpone
1 cs vaníliás cukor
1 rúd vanília
20 dkg eper
4-5 ek cukor
1 tojásfehérje

a sütőt előmelegítjük 200 fokra. a levelestésztát vékonyra (kb. 3mm) nyújtjuk és tetszés szerinti nagyságú köröket szaggatunk ki belőle. a tésztakorongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk és mindegyiket megszurkáljuk egy villával. a tetejére is teszünk egy sütőpapírt és teszünk rá még szárazbabot (szárazborsót, rizset, lencsét, stb.) is, hogy ne emelkedjenek fel nagyon. kb. 5 percig így sütjük, majd sütőpapír nélkül visszatesszük még 5-8 percre, hogy szép színt kapjanak.
elkészítjük a krémet: a mascarponét jól összekeverjük a vaníliás cukorral, illetve a vanília kikapart belsejével. (ha valaki édesebben szereti, lehet még tenni bele cukrot. :))
az epret, egy-két szép szem kivételével összeturmixoljuk, vagy csak egyszerűen villával összenyomjuk. (ha valaki nem szereti a magokat, át is szűrheti.) hozzákeverjük a cukrot, majd beletesszük a tojásfehérjét is és habbá verjük. könnyebb dolgunk lesz az elkészült habbal, ha pár percre a hűtőbe tesszük.
végül összeállítjuk a süteményt: a tésztát megkenjük a vaníliás mascarponéval és a tetejére halmozunk egy adag eperhabot, és egy szelet epret. díszíthetjük még mentával is.
ne várjuk sokat az elfogyasztással, mert a hab idővel összeesik.

jó étvágyat! 

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Epres finomságok

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.