Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.02

Epres-rebarbarás lepény

Hozzávalók:
20 dkg rebarbara
50 dkg eper
4 egész tojás
15 dkg kristálycukor
15 dkg puha vaj
1/2 vanília kikapart magja vagy 1 kk vaníliakivonat
12 dkg darált mandula
10 dkg liszt
1 citrom
1-2 ek nádcukor vagy kristálycukor
néhány levél (6-8) menta

a rebarbarát és az epret megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. 
egy kb. 30x35 cm-es tepsit kibélelünk stőpapírral. a sütőt 160 fokra melegítjük elő.
a darált mandulát összekeverjük a liszttel.
a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét 5 dkg cukorral habbá verjük. egy másik tálban habosra keverjük a vajat a maradék kristálycukorral és a vaníliával, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd a mandulás lisztes keveréket is.
a masszát egyenletesen belesimítjuk az előkészített tepsibe. rászórjuk a feldarabolt gyümölcsöket. ráreszeljük a citrom héját, megszórjuk nádcukorral és apróra vágott mentával.
kb. 40 perc alatt készre sütjük.

TIPP:
- ha a rebarbaránk nem túl zsenge, akkor érdemes a vastagabb/szálas részeit lehámozni

jó étvágyat!

1-img_0177.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.