Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.03.23

Erdei gyümölcs kehely

Hozzávalók:
25-30 dkg vegyes erdei gyümölcs (lehet fagyasztott is)
1-2 ek barna cukor
1 citrom leve és héja
15 dkg mascarpone
1 dl tejszín
1 ek méz
1 vanília rúd

a gyümölcsöket ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével együtt, néhány perc alatt szirupos állagúra főzzük. (a díszítéshez tegyünk félre egy-két szem gyümölcsöt, pl. málnát, szedret)
közben a mascarponét a mézzel, a vaníliarúd kikapart belsejével és a habbá vert tejszínnel összekeverjük. 
majd a - már kihűlt - gyümölcsöket és a krémet felváltva poharakba rétegezzük. a tetejét díszítsük a félretett gyümölcsökkel, és "karamell-szálakkal".

jó étvágyat!

 

erdei_kehely1.jpg


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.