Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.07.08

Feketeribizlis-málnás jégkrém

Hozzávalók (6 db kb.60g-os):
8 dkg málna
15 dkg fekete ribizli
1/2 citrom reszelt héja
3-4 ek cukorszirup vagy ízlés szerinti porcukor
12 dkg joghurt

ezzel a recepttel igazán könnyű dolgunk van: a gyümölcsöket összeturmixoljuk a cukorsziruppal vagy porcukorral és a citrom héjjal, majd lazán hozzákeverjük a joghurtot. (nem fontos teljesen egyneművé keverni, így szép márványos maradhat.) az elkészült keveréket formákba töltjük és lefagyasztjuk.

Tipp:
- ha nincsen jégkrém formánk, használhatunk (kisebb) műanyag poharakat és (fa)pálcikákat is. ha így készítjük a jégkrémet a (fa)pálcikákat csak akkor tegyük bele a közepébe, ha már nagyjából megszilárdult a fagyasztás során
- nyugodtan tehetünk bele több joghurtot is, ha kicsit lágyítani akarjuk a gyümölcsízt. ez a variáció totálisan gyümölcsös. :)
- úgy is készíthetjük a jégkrémet, hogy nem keverjük el a gyümölcspürét a joghurttal, hanem rétegezve öntjük a formákba. így lesz csíkos a jégkrémünk. ebben az esetben célszerű a joghurtot is ízesíteni. az édesítés mellett reszeljünk bele citromhéjat is.

jó hűsölést!

feketeribizlis-jegkrem.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.