Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.10.12

Fűszeres-vörösboros körte

Hozzávalók:
4 db (vilmos) körte
7 dl vörös bor
6-8 db szegfűszeg
1 rúd fahéj
1/2 rúd vanília kikapart magjai
5 db kardamom (mag)
kb. 2 cm nagyságú friss gyömbér
1 citrom héja
1 dkg vaj

a vörös bort a fűszerekkel egy mély lábasba tesszük és közepes lángon felmelegítjük. 
a körtéket meghámozzuk, majd a már meleg fűszeres borba tesszük és kb. 25 perc alatt puhára pároljuk benne. ezután kivesszük egy tányérra.
a fűszeres vörösbort nagy lángon kb. az ötödére redukáljuk. átszűrjük és egy pici darabka vajat elkeverünk a még forró lében, amitől fényes és bársonyos állagú lesz.
tálaláskor a körtéket egy kis tányérra vagy tákára tesszük és meglocsoljuk a fűszeres mártással.

TIPP:
- a körték párolási ideje függ az érettségüktől is. célszerűbb kevésbé érett gyümölcsöt használnunk,
- a fűszerek mennyisége/aránya nem kőbe vésett, nyugodtan használjuk őket a nekünk tetsző arányban,
- tálaláskor adhatunk mellé egy gombóc vanília fagyit.

jó étvágyat!

 

vorosboros_korte2.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.