Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.05.18

Joghurtos eperkrém réteskosárban

Hozzávalók:
1 cs réteslap
vaj
30 dkg eper
1-2 kis doboz epres joghurt
3 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor

a sütőt 200 fokra melegítjük elő.
egy réteslapot megkenünk olvasztott vajjal, és ráfektetünk egy másikat is. majd 4-6 egyforma kockára vágjuk fel őket. (annak függvényében, hogy mekkora kosárkákat szeretnénk.) hasonlóképpen teszünk a többi réteslappal is. 
egy muffin sütőformát kivajazunk, és a rétesdarabokat elhelyezzük a mélyedésekben, kosár formát alakítva ki belőlük. egy kosárkához 2-3 lapot használjunk. (számoljunk vele, hogy mivel minden darab túllóg majd a mélyedéseken, nem fogunk tudni mindenhova tésztát elhelyezni, így valószínűleg több körben készülnek el a kosárkák.) ha nincs otthon muffinsütőnk, használhatunk hőálló bögrét is a megfelelő forma kialakításához.
a rétest addig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap. ez kb. 5 perc.
a krémet a következőképpen készítsük el: az epret apró kockákra vágjuk, a tejszínt a vaníliáscukorral kemény habbá verjük. az édesebb szájúak tehetnek még bele cukrot, de mivel a gyümölcs joghurtok elég édesek, szerintem nem kell több bele. a joghurtba beletesszük az eperdarabokat és a tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk. a joghurt adagolásánál figyeljünk arra, hogy milyen állagú, mert ha túl folyós, hígabbá teheti a krémünket is.
tálaláskor a kosárkákba kanalazzuk a krémet és a tetejét eperdarabokkal díszítjük. (közvetlenül tálaláskor tegyük csak bele a krémet, mert a vékony lapok könnyen átáznak!)

jó étvágyat!

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Epres finomságok

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.