Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.16

Kávés sajttorta pohárban

Please scroll down for English

Hozzávalók (kb. 4 adaghoz):
12-15 dkg keksz 
3-4 dkg olvasztott vaj
csipetnyi fahéj
25 dkg sajtkrém (Philadelphia)
8 dkg porcukor
1 vanília kikapart belseje
kb. 4 cl erős kávé
15-18 dkg tejszínhab
tetejére: instant kávé vagy kakaópor

A kekszet apróra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal és a fahéjjal. Egyenlő arányban elosztjuk 4 pohár aljába.
A sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, a vanília magokkal és a kávéval. Beleforgatjuk a tejszínhabot is. A kész krémet a poharakba adagoljuk.
Tetejét megszórhatjuk kávéval vagy kakaóporral.
Fogyasztásig hűtőben pihentetjük. 

TIPP:
- Különböző kekszekkel még izgalmasabbá tehetjük. Én mandulásat használtam hozzá és nagyon feldobdta. 

Jó étvágyat!

kaves_sajttorta3.jpg

Ingredients (4 portions):
12-15 dkg biscuit 
3-4 dkg melted butter
pinch of cinnamon
25 dkg (Philadelphia) cream cheese
8 dkg powdered sugar
1 vanilla pod or 1 tbsp vanila extract
appr. 4cl strong espresso
15-18 dkg whipped cream
granulated coffee or cocoa powder on the top

Crack the biscuits into crumbs and mix it with the melted butter and the cinnamon. Spoon the mixture in 4 jars/glasses.
In a bowl mix together cream cheese, sugar, espresso and vanilla. Fold in gently the whipped cream. Top the biscuit crust with the coffee cream cheese mixture.
Finally decorate with some granulated coffee or cocoa powder.
Chill in the refrigerator before serving.

Suggestion:
Try it with different biscuits to make them more exciting. I used almond biscuit, and it was really delicious.

kaves_sajttorta2.jpg


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.