Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.08.22

Körte bortésztában

Hozzávalók
50 dkg (kemény) körte
25 dkg liszt
1 tojás
1 dl bor
0,5 dl rum
2 ek olaj
1 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
olaj a sütéshez

a körtét megmossuk, lehámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és nagy szeletekre vágjuk, majd a szeleteket rummal meglocsoljuk. a tojásfehérjéből habot verünk. a rumos körteszeleteket lisztben megmártjuk. a megmaradt lisztet, a visszamaradt/lecsöpögő rumot, olajat, bort, tojássárgát, cukrot és vaníliás cukrot simára keverjük, végül hozzáadjuk a tojáshabot.  ebben a tésztában forgatjuk meg a körteszeleteket, és forró olajban szép aranybarnára sütjük őket.
a felesleges olajat leitatva, még forrón tálaljuk. megszórhatjuk fahéjas cukorral, és még egy gombóc vanília fagyi is remekül passzol mellé.

 

Jó étvágyat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.