Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.12.13

Krémsajttal töltött datolya

Hozzávalók:
kb. 16 db nagyszemű datolya (Majdoul)
12,5 dkg Philadelphia krémsajt
1/ narancs reszelt héja
1 rúd vanília vagy 1 kk vanília paszta
vágott, sótlan pisztácia

a krémsajtot kikeverjük a reszelt narancshéjjal és a vanília kikapart magjaival. a krémet nyomózsákba töltjük.
a datolyákat hosszában bevágjuk az egyik oldalukon a magig. kiszedjük a magokat, majd a helyükre töltjük a krémet.
tetejüket megszórjuk pisztáciával és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

TIPP:
- ha nincs nyomózsákunk, használjunk egy egyszerű műanyag zacskót, aminek az egyik sarkát kivágva töltsük meg a datolyákat
- pisztácia helyett használhatunk szeletelt, pirított mandulát is

jó étvágyat!

toltott_datolya2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.