Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.06.26

Lime panna cotta eperrel

Hozzávalók (4 kisebb pohár):
2,5 dl tejszín
1,5 dl zsíros tej (3,5%)
4 g (2 db) lapzselatin 
1/2 rúd vanília
2 ek cukor
2 lime reszelt héja
1/2 citrom reszelt héja

a friss eperdzsemhez:
40 dkg eper
10 dkg kristálycukor
1/2 citrom leve
2 ek vanília kivonat

a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
a tejszínt és a tejet egy kis lábasban a vanília kikapart belsejével együtt felforraljuk. (amíg melegítjük, beletehetjük a vanília rúdat is, amit a végén kiszedünk belőle.) ha felforrt, levesszük a tűzről és belereszeljük a cirtusok héját. végül hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatinokat, amit elkeverünk a még meleg keverékben.
nincs más hátra, mint poharakba tölteni és lehűteni. 
az eperdzsemhez a megtisztított epreket egy lábasba tesszük. a kisebb szemeket egészben hagyjuk, a nagyokat pedig félbevágjuk. egy kicsit össze is nyomkodhatjuk az egészet a kezünkkel, de ez nem szükséges. hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és meglocsoljuk a citrom levével. gyenge tűzön kb. 30 precig főzzük. közben a tetején keletkező habot szedjük le róla. 
tálaláskor a panna cotta tetejére kanalazzuk a már kihűlt epret.

jó étvágyat!

lime-panna-cotta3.jpg


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.