Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.08.10

Madártej

Hozzávalók:
1,5 l tej
4 tojás
15 dkg cukor
1 rúd vanília vagy 1 cs vaníliás cukor
1 kk liszt
mazsola

a tojások fehérjét 3 ek cukorral jó kemény habbá verjük. egy lábosban felforraljuk a tejet és a csendesen fővő tejbe egy kanál segítségével beleszaggatjuk a felvert tojásfehérjét. egyszerre csak keveset tegyünk bele, hogy legyen hely a habgaluskák növekedéséhez. ha már jól felemelkedett a hab, megfordítjuk és a másik oldalát is megfőzzük. szűrőlapáttal szitára szedjük őket, hogy lecsepegjen a felesleges tej. (a lecsepegett tejet majd visszaöntjük a lábosba.)
a tojássárgákat elkeverjük a maradék cukorral, a vaníliával és a liszttel, és folyamatos keverés mellett a tejhez öntjük. addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, de vigyázzunk forrnia nem szabad, mert a tojás összecsomósodik benne.
az elkészült vaníliamártást egy nagy üvegtálba önjük, ráfektetjük a tetejére a habgaluskákat és jól lehűtjük. aki szereti mazsolát is tehet bele.
tálaláskor megszórhatjuk reszelt csokival vagy pirított mandulaforgáccsal is.

jó étvágyat!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.