Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.07.03

Málnás charlotte

Hozzávalók:
50 dkg + 25 dkg málna
2 ek barna cukor
1 citrom
50 dkg krémsajt
10 dkg cukor
8 lap zselatin
2 dl tejszín
kb. 15 db babapiskóta

50 dkg málnát a barna cukorral és a citrom reszelt héjával és levével 10 percig főzzük, majd egy szűrőn átpaszírozzuk.
a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
a krémsajtot a cukorral jól kikeverjük és beleforgatjuk a málnapürét. a zselatinlapokat kinyomkodjuk és egy kis lábasban, alacsony hőfokon feloldjuk. (ez kb. egy fél perc, és vigyázzunk, hogy ne forraljuk, csak éppen hagyjuk "felolvadni" őket.) a lábast levesszük a tűzről és 3-4 ek málnakrémet keverünk a feloldott zselatinba. végül az egészet a maradék málnakrémhez adjuk. a tejszínt habbá verjük és ezt is a krémbe vegyítjük. 5-10 percre hűtőbe tesszük, hogy dermedjen a krém.
egy 16 cm átmérőjű tortakarikát egy tálra teszünk. kb. 4 ek krémet simítunk az aljába. a babapiskótákat a domború felükkel kifelé körberakjuk a karimán belül úgy, hogy a krémbe nyomkodjuk őket. a málnakrémet a közepére halmozzuk és elsimítjuk. ezután legalább 4 órán át hűtjük.
tálaláskor levesszük róla a karimát, a tetejét megszórjuk a málnával. egy szalaggal körbekötve díszíthetjük.

jó étvágyat!

malnas_charlotte2.jpg


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.