Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.07.10

Málnás citrom fagylalt

Hozzávalók:
2 dl citromlé (4-5 citrom leve)
6-7 ek cukorszirup vagy ízlés szerinti porcukor
10 dkg joghurt
2 dl tejszín
kb. 12 dkg málna

a citromok levét kifacsarjuk és összekeverjük a cukorsziruppal vagy porcukorral, hozzákeverjük a joghurtot, majd a tejszínt is. a keveréket fagylaltgépbe tesszük, majd a kész állapot előtt pár perccel beleszórjuk a málnát is. (ezt megtehetjük már az elején is, ekkor a málna szemek jobban összetörnek és szép rózsaszín fagyit kapunk.)
fagylaltgép hiányában, tegyük a keveréket zárható műanyag edénybe és fagyasszuk le, majd kb. 1-2 óránként keverjük át, hogy krémes legyen. a málnát itt is a korábbi mechanizmus szerint adjuk hozzá.

Tipp: ez egy határozottan citromos variáció, ha nem szeretjük a savanykás ízeket, csökkentsük a citromlé mennyiségét ízlés szerint. az ízlés szerint itt igazán könnyen értelmezhető, csak kóstoljunk, kóstoljunk. :)

jó hűsölést!

malnas_citromfagyi2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.