Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.07.03

Málnás-csokis sütemény

Hozzávalók:
10 dkg dióbél
20 dkg vaj 
20 dkg barna cukor
30 dkg étcsokoládé
3 tojás
15 dkg liszt 
10 dkg málna + a díszítéshez
öntet:
5 dkg kristálycukor
2 dl málnapüré
1 kávéskanál vaníliaaroma

a diót száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd ha kissé kihűlt, durvára törjük. az étcsokit is darabokra tördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk. közben a barna cukrot és a tojásokat habosra keverjük. a még meleg megolvasztott csokoládéba kis darabokban belekavarjuk a vajat, majd óvatosan a cukros tojásos elegyet is. fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a diót, végül óvatosan 10 dkg málnát. 
a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és forró sütőben kb. 20 percig sütjük. 
az öntethez a kristálycukrot 1 dl vízzel serpenyőbe öntjük, és kislángon világos karamellé sűrítjük. levesszük a tűzről, belekeverjük az áttört málnapürét, a vanília- aromát, jól összekeverjük, és hűlni hagyjuk. 
a süteményt az elkészült öntettel leöntve és szép málna szemekkel körberakva táláljuk.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.