Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.06.20

Málnás-őszibarackos cobbler

Hozzávalók:
22,5 dkg liszt
0,5 cs sütőpor
1 kk só
8 dkg kristálycukor
6 dkg hideg vaj
1 tojás
1,2 dl tejszín
30 dkg őszibarack
30 dkg málna
0,5 citrom
3 ek barnacukor
4-5 dkg mandula (szeletelt)

a tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral elvegyítjük. ezután összemorzsoljuk a darabokra vágott, hideg vajjal. a tejszínt összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a vajas lisztes keverékhez.
a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
egy nagy piteformát (illetve bármilyen tűzálló tálat) vagy 8 kis kerámiaformát megtöltünk darabokra vágott őszibarackkal és málnával. a gyümölcsökre szórunk 2 ek barnacukrot, ráreszeljük a citrom héját és rácsöpögtetjük a kifacsart levét, majd diónyi halmokban rákanalazzuk a tésztát. (nem baj, ha nem fedjük le teljesen a gyümölcsöket, annál finomabb lesz, ha sülés közben kibugyog a réseken a gyümölcs leve
.)
a tetejét megszórjuk a maradék barna cukorral és a mandulával.
kb. 40 perc alatt készre sütjük. tálalás előtt hagyjuk kihűlni.

jó étvágyat!

cobbler.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.