Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.05.11

Málnás piskóta

Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg cukor
12 dkg puha vaj + a tepsihez
1 citrom 
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
35-40 dkg málna

a sütőt 180 fokra melegítjük elő.
a tojásokat ketté választjuk. a sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük. belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. majd óvatosan beleforgatjuk a keverékbe. végül nagy, széles mozdulatokkal, hogy kevésbé törjön össze a hab, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
egy 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, vékonyan megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a tésztát. a málnát egyenletesen a tészta tetejére szórjuk. kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

jó étvágyat!

 

 

 

malnas-piskota1.jpg