Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.10.14

Mandulás-csokis keksz

Hozzávalók
22 dkg liszt 
2 tojássárgája 
20 dkg (barna) cukor 
20 dkg lágy vaj 
10 dkg szeletelt mandula 
10 dkg étcsokoládé 
csipetnyi só

először a csokit apró darabokra tördeljük. a sütőt 180 fokra előmelegítjük. 
a tojássárgáját a cukorral és a vajjal kikeverjük. hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. az egészet sima tésztává dolgozzuk és végül beletesszük a csoki darabkákat és a mandulát is. 
a tepsit sütőpapírral kibéleljük és az elkészült masszából kiskanálnyi halmokat rakunk rá, egymástól egyenletes távolságban. (legyen elég távolság a gombócok között, mert elterül majd kissé sütés közben.)
12-15 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni (mert ekkor még elég lágy). 
nagyságtól függően kb. 20-30 darab lesz belőle.

jó étvágyat!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.