Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.30

Mangó szorbet

Hozzávalók:
50 dkg mangó püré
10 dkg cukorszirup (1:1 arányú)
50 ml víz
50 ml citromlé

a hozzávalókat összekeverjük és fagyigépben lefagyasztjuk. ha nincs fagyigépünk, akkor lapos edénybe öntve a fagyasztóba tesszük és lehetőség szerint 1-2 óránként villával átkeverjük.

TIPP:
- így készíthetünk cukorszirupot: 10 dkg cukrot és 10 dkg vizet egy kis lábasban felmelegítünk és 4-5 percig gyöngyözve forralunk. nyugodtan csinálhatunk belőle nagyobb adagot, mert sokáig eláll és nagyszerűen használható fagylaltokhoz, süteményekhez.
- mangópürét lehet kapni konvzerv formában. ezt a legegyszerűbb használni. ha cukrozott, akkor csökkentsük a cukorszirup mennyiségét!
- ha nincs konzerv pürénk, válasszunk jó érett mangókat és turmiszoljuk össze a húsát a szorbethoz.

jó étvágyat! 

 mango_szorbet.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.