Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.06.21

Meggyes clafoutis

Hozzávalók
40 dkg meggy 
4 tojás 
5 dkg vaj 
10 dkg cukor 
1 vanília rúd
8 dkg liszt 
1,5 dl tej 
1 dl tejszín
vaj a formához 

a meggyet megmossuk és tetszés szerint kimagvazzuk. ugyanis eredetileg magozatlan gyümölccsel kell készíteni, mert úgy sokkal finomabb. (de én inkább bevállaltam a magozást.)
a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
a tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a lisztet, majd fokozatosan a tej és tejszín keverékét is. így egy sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.
egy kb. 24cm átmérőjű (vagy ezzel nagyjából megegyező szögletes, esetleg ovális) tűzálló tálat vajjal kikenünk és egyenletesen elrendezzük benne a meggyet. a masszát ráöntjük és már mehet is a sütőbe.
kb. 25-30 percig sütjük, amíg szépen megemelkedik, a teteje aranybarna lesz, és már nem "remegős".
langyosan tálaljuk.

jó étvágyat!

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

családom új kedvence :)

Réka, 2011.09.06 20:23

Amióta először sütöttem nemrégiben ezt a sütit, kiscsaládom kedvence lett. Még a nemgyümölcsevő gyermekem is nagy élvezettel eszi, ráadásul az összes gyümölcsöt is befalja. A hab a tortán, hogy nemédességevő férjecském is szó nélkül, szinte észrevétlenül vett belőle még egyszer :). Bár az enyém kicsit csúnyácska lett, mivel teljes kiőrlésű liszttel készítettem és barnacukorral, de az íze mindent feledtetett velünk. Köszigabcsi

Re: családom új kedvence :)

Gabó, 2011.09.07 08:58

szuper, akkor az egész családot levetted a lábáról! :)

gyümi variáció

Gabó, 2009.07.22 13:32

nyami, ez a őszibarack-ribizli nagyon jó párosítás. az a jó ebben a sütiben, hogy szinte bármilyen gyümölccsel készíthető. :)

barackkal és ribizlivel

morsi, 2009.07.10 18:19

Mivel már nem kaptam meggyet, ellenben jó nagy riblizli szállímányra tettem szert:-), gondoltam kipróbálom ribizlisen. Kicsit aggódtam, hogy a sok ribizli, túl savanyú lesz, ezért a tál aljára megágyaztam friss öszibarackszeletekből, ezek közé szortam a ribizlit, majd erre jött a recept szerint a massza. Bátran ajánlom kipróbálásra is. (Legközelebb egressel fogom kombinálni.)

meggyesen

morsi, 2009.07.10 18:15

Kipróbáltam, és nagyon nagy sikere lett. Se nem süti, se nem krém, se nem palacsinta... tökéletes recept! Nekem hamar megbarnult a teteje, így a 180fokból visszavettem, 160-ra (de ez biztos sütő függvénye).