Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.09.30

Meggyes-mandulás müzli szelet

Hozzávalók:
2 db érett banán

1 db nagy alma
25 dkg zabpehely
20 dkg mandula
15 dkg aszalt meggy
10 dkg mazsola
1 rúd vanília
1 kk fahéj
1 ek méz (ízlés szerint, de el is hagyható)
3-4 ek olaj
 
egy tálban a banánt villával összetörjük, hozzáreszeljük az almát (héjastól), majd összekeverjük őket a mézzel, az olajjal, és az ízesítőkkel (vanília kikapart magjai, fahéj).
a mandulát száraz (mindenféle zsiradék nélküli) serpenyőben megpirítjuk. ha kihűlt, összetörjük, vagy akár durvára daráljuk. (szerintem jó, ha maradnak benne nagyobb darabkák is)
az aszalt meggyet és a mazsolát kisebb kockákra vágjuk. 
a zabpelyhet összekeverjük az aprított mandulával és az aszalt gyümölcsökkel, majd hozzáadjuk a nedves anyagokat és kézzel jól összekeverjük.
sütőt 160 fokra melegítjük elő.
egy kb. 30x25cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkojuk a masszát. 
kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. ha kihűlt, lehet szeletelni.
 
TIPP:
mivel a gyümölcsök különböző méretűek lehetnek, nem biztos, hogy mindig ugyazazt az állagot kapjuk. ahhoz, hogy a müzli szelet összeálljon, megfelelően nedvesnek kell lennie a masszánknak. könnyen tesztelhetjük ezt: a kezünkkel nyomjunk össze egy darabot a masszából, és ha összeáll, akkor jó. ha nagyon morzsolódik, és nem akar összeállni, tegyünk még bele gyümölcsöt.
 
jó étvágyat!
 

sep-29--2012_21.jpg

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.